Whisky og pærer

November og mørketiden er her, og da er det tid for lune søndagsmiddager – gjerne tre retters med en liten sherry til aperitif. Og dessert . . . Hva med pærer?

 

Whiskysyltede pærer med appelsin og honning

Saften av ½ sitron
275 g hvitt sukker
1 liter vann
2 stk. Vaniljestang, splittet i to og skrapt ut frøene
12 striper appelsinskall
250 ml whisky
265 g honning
1,5 kg pære, skrelt og delt i to
2 x 1,25 liters steriliserte glasskrukker

Fyll en stor bolle med 1 liter vann og tilsett sitronsaften.
Skrell og del pærene i to på langs og legg dem i bollen. Unngår misfarging.
Dra striper av appelsinskall av med en skreller.
Ha sukker, vann, vaniljefrø, appelsinskall og 250 ml whisky i en stor kjele.
Hell av vannet på pærene og ha dem i kjelen.
Rør inn honningen og la det koke opp.
Senk varmen og ta på lokk. Småkoke i 12 – 15 minutter til pærene blir myke.
Ha pærene over på glass, tilsett whiskylaken og lukk glassene.
La dem avkjøles helt. Settes i kjøleskapet i 8 timer eller over natten.
De konserverte pærene holder seg i tre uker i kjøleskap.

Lykke til!

Kilde: Interiørmagasinet