Verdens morsomste ordbok

Ucky-mucky, Whizzpopping, Squibbling . . . Er dette nye ord for deg? Fortvil ikke – du kan nå skaffe deg en ordbok som forklarer alt.

I år er det 100 år siden Roald Dahl ble født, og dette feires blant annet med utgivelse av en ny ordbok, a Gobblefunk dictionary.  Omtrent 8000 Dahlske ord er dermed udødeliggjort

Roald Dahl (født 13. september 1916 i Llandaff ved Cardiff i Wales, død 23. november 1990 i Great Missenden i Buckinghamshire) var en norsk-britisk forfatter som blant annet har skrevet en rekke novellesamlinger preget av en utsøkt svart humor med overraskende vendinger, foruten rundt 30 burleske og fantastiske barnebøker hvor mange er blitt filmatisert. Vi nevner i fleng Mathilda, Charlie og sjokoladefabrikken, Danny og den store fasanjakten – favoritter for både barn og voksne.

Roald Dahl kjennes også som mannen i lenestolen, med teppe over knærne, som introduserte morbide, humoristiske TV-grøss i serien Tales of the Unexpected. Passende grøssen underholdning på en sval sommernatt.