Våt sommer

La oss slå det fast umiddelbart: Det finnes dårlig vær! Du kan bare spørre rosene og nellikene på vårt favorittsommersted der de henger med hodene sine.

Et annet sikkert tegn er når den ellers så herlig salte fjorden vi morgenbader i, fortoner seg som Østersjøen. Brunt brakkvann er ikke det vi vanligvis forbinder med Skagerak. De 15 gradene i vannet er vi imidlertid helt vant til.

Juli rant bokstavelig talt bort mellom fingrene våre, dog med en lekker smeigedag som utropstegn på månedens siste dag. Nå er det så vidt begynt å bli saltsmak på fjorden igjen, det er mer sol mellom skybruddene og en ro har senket seg over paradis. Nesten ingen vannscootere som bryter lydmuren og 5 knops fartsgrense.  Vi er en uke ut i august.

(I det denne setningen var nedtegnet, dundret fem av dem på kryss og tvers, så ferien er ikke helt over . . . )

Hurtigt svanst den lyse Sommer! Vi konstaterer sannhetsgehalten i hva den danske prest og dramatiker Kaj Munk erfarte, når vi nå skal stri-nyte de siste dagene av sommerferien. Mange prosjekter er realisert, men en rekke gode ideer som bygging av pizzaovn og utsiktsplatting må utsettes nok ett år. Utendørs finsnekring og regnskyll er en dårlig kombo. Men det gjør ingenting. Vi plukker de siste restene av bringebær, det finnes ikke noe bedre til frokost enn ferske rundstykker med nyrørt bringebærsyltetøy. Takket være (nid)kjære bærplukkere har vi nytt den luksusen hver dag i hele sommer!

Vi er privilegert som kan komme tilbake til hus, have og utsikt med uante muligheter for tidsfordriv. Når vi en gang kommer neste sommer vil kanskje hortensiaen sende ut flere blå «soldatklynger», solen vil varme opp slitne sjeler og vinden vil sette passe fart i seilene. Men før det skal vi samle energi og livsglede med familie og venner nok et par dager. Kveldene er kanskje blitt mørkere, men også varmere og mykere. Slikt blir man bare glad av.

 

Hilsen Kristin (Moe Krohn) 

Frilanser, siv.ing, reisende skribent, fotograf, ullentusiast, kjøkenhagedebutant, golfer, skientusiast på kryss og tvers over Grønland, Antarktis, Anapurna rundt, Kilimanjaro og Glåmene

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail