Trikkestallen onsdag og torsdag!

Denne uken skjer det mye på kulturfronten. Men det du må få med deg er figurteateret Aske.

 

Aske er et poetisk og brutalt stykke visuelt teater om hvordan kreftene i oss uhyggelig raskt kan skifte fra skapende til ødeleggende. En historie full av ild, av villskap, uro og kjærlighet. Forestillingen er inspirert av den Brageprisvinnende romanen «Før jeg brenner ned» av Gaute Heivoll, som handler om en pyroman som i 1978 herjet i bygda Finsland. Aske utforsker den smale knivsegg mellom galskap og normalitet som unge mennesker går på.

Yngvild Aspeli er en norsk regissør, utøver og dukkemaker som har sin utdanning fra Institut International de la Marionnette i Charleville Mezieres, Frankrike. Plexus Polaire er basert i Frankrike og er sammensatt av utøvere fra Frankrike og Spania. Stykket har vært vist over hele verden og høstet stor fagnad. Musikken er komponert av Guro Moe. I mars 2017 ble stykket vist i Kilden i Kristiansand med Yngvild Aspeli (t.v), Gaute Heivoll og Guro Moe tilstede i salen og samtale på scenen etterpå. Samtalen ble ledet av . . .

 

Aske ble produsert og ferdigstilt på Figurteatret i Nordland i 2014, og er en koproduksjon med Compagnie Philippe Genty MCNN – Creation Centre and Production (FR) // The Mouffetard – Theatre of Puppetry Arts i Paris (FR).

Aske er en forestilling for voksne (anbefales fra 14 år)

Trikkestallen i Oslo onsdag 6. juni og torsdag 7. juni.