Skogsbad

Flere mennesker som bærer på stress blir nå av leger bedt om å ta seg et «skogsbad» med jevne mellomrom. Uttrykket stammer fra Japan og er blitt en moderne helsemetode for å komme i balanse.

En tur i skogen

Når tok du sist en tur i skogen? Pustet ordentlig inn og pustet ordentlig ut. Skogsluft og skogsduft er selve innbegrepet på sunnhet. Hvorfor? Fordi trærne virker som kjempemessige filtreringsanlegg og behagelige duftformidlere. Både bladene og nålene på trærne står i konstant luftstrøm og fisker ut store og små usunne svevepartikler, sluker karbondioksid og produserer oksygen i mengder.

Har du merket det? Når du går eller løper i skogen, hvordan dine tanker igjen finner nye løsninger? Da du startet turen, var du fastlåst og sammenkrøpet i statiske tankekretser. Etter en halvtime i skogen, er du kreativ og ser nye muligheter. Kanskje du, som jeg, har merket at brystkassen åpner seg opp og du tar deg i å smile. Kanskje kommer du på en ny ide? Får en ny innsikt?

Flere mennesker som bærer på stress blir nå av leger bedt om å ta seg et «skogsbad» med jevne mellomrom. Uttrykket stammer fra Japan og er blitt en moderne helsemetode for å komme i balanse. Ulike undersøkelser viser at en tur i skogen hver uke styrker sinnet og gjør frisk. Og fra pasientrommet på sykehuset slås det fast å ha synlige trær utenfor vinduet, gjør raskere frisk. Er det ikke underlig hvordan mennesker og trær hører sammen?

Teksten er hentet fra boken LIVETS TRE

Forfatter: Ragnhild Nilsen
Akvareller: Marianne Andersen

Livets tre er et begrep hentet fra jødisk/kristen mystikk. Vi finner det også i gammel nordisk tradisjon, som treet Yggdrasil.

Forlag: Orfeus Publishing