Selskap i Sigrid Undsets have

Det er ikke bare litteraturen som blomstrer på Lillehammer denne uken. Søndag inviteres det til hagefest på Sigrid Undsets hjem på Bjerkebæk med Tove Nilsen som æresgjest.

 

Søndag 4. juni kl 15.00 – 17.00 er det hagefest på Lillehammer, og du er invitert. Vårblomster og grønne trær skaper en nydelig ramme rundt hageselskapet på Bjerkebæk, en sommerfest som appellerer til alle sanser og byr på klassisk litteratur fra forfatterskapene til henholdsvis Nobelprisvinner Sigrid Undset og til en av Norges mest folkekjære forfattere, Tove Nilsen.

Nilsen er æresgjest i Undsets hage og i samtale med festivalsjef Marit Borkenhagen letter hun på sløret om sin kommende bok.

I 2003 utga Tove Nilsen Kreta-døgn, en hyllest til den greske øya som hun har utviklet et nært forhold til. Hun reiser stadig tilbake til sin favorittøy, men i sommerens bok får vi erfare at ting ikke er som før: Det er mindre penger i omløp og mindre arbeid å finne. I Middelhavet driver båter med flyktninger og bak bølgene er det kriger som tar flere og flere liv. Det er ikke bare øya som har forandret seg. Forfatteren selv kommer også til øya som en annen.

Billetter 250 kr,- selges via ebillett.