Rop på sommer’n, så kommer’n

Vi slår et slag for Kultur-kameratene i Kragerø på denne vakre dagen! De har nemlig planlagt sommeren og laget et flott program for alle kulturinteresserte sommergjester.

Katja Aarflot er gründer og primus motor i Kultur-Kameratene. I sommer feires Kittelsen og Munch som aldri før med spennende vandringer i Kragerø der kunstnerne lot seg inspirere av landskap og historier.

Kittelsen hadde for øvrig det mest romantiske bryllup på Skåtøy. Han giftet seg med Inga Kristine Dahl etter bare to måneders bekjentskap! Og Munch så solen i Kragerø!

 I tillegg skal landskapsarkitektenes 100-årsjubileum feires med vandringer i Bergs vakre kulturlandskap i samarbeid med Universitetet for miljø og biovitenskap på Ås (UMBÅ).

22. juni: Åpning av Kittelsenhuset kl.12.00, gratis. En times Kittelsen-vandring «i smaua» rundt Kittelsenhuset kl.12.30 ved Katja Aarflot.

9. og 16. juli: «Kittelsen i Nasjonalparken» kl.11.30. Oppmøte på Tårnbrygga på Jomfruland. De tilbyr en tre timers vandring i vakkert kulturlandskap med tre dyktige formidlere fra Gea Norvegica, DNT Jomfrulandsguiden og Kultur-kameratene. Du får et dypdykk i øyas kultur- og naturhistorie inkludert Theodor Kittelsens opphold på øya i 1893. Turen inkluderer en tur opp i tårnet, et besøk i fyrhaven, levende formidling samt kaffe og kake i fyrhaven. Billetter må reserveres på post@kultur-kameratene.no

11., 18. og 25. juli: «Vandring i Kittelsens fotspor i Kragerø»

Les mer om Kultur-kameratenes gjøren og laden på www.kultur-kameratene.no.