Plommer på italiensk

«Hvis du eier tusen plommer kan du leve hele året . . . », og ekstra gode blir de hvis du lager syltetøy med italiensk vri. – Italia er det opplagte sted for å gjøre våre drømmer virkelige, sier Kine som er kilden til denne lekre oppskriften.

Kine Haugen er grunnlegger og eier av butikken  Stories by Kine som ligger på Frogner i Oslo. Hun har også nettbutikk og en blogg til inspirasjon og glede. Og det er her damene.no fant Plommesyltetøyet med stor P og ingefær!

Man tager:

  • 1 kg plommer
  • 1/2 kg sukker
  • 4 ts revet fersk ingefær
  • saften av 1 sitron

Del plommene i to, lirk ut stenene og legg dem i en bolle. Strø noen spiseskjeer sukker over plommene og dekk til med et kjøkkenhåndkle. Etter ca 2 timer vil du se at sukkeret har løst seg opp og masse deilig saft fra plommene har sivet ut lagt seg i bunn av bollen.

Ha alt over i en gryte, legg til resten av sukkeret, sitronsaften og revet ingefær.

La det koke opp, rør av og til for at ikke sukkeret skal stivne langs grytekanten og senk temperaturen når du ser at alt sukkeret har løst seg ordentlig opp.

Rør om med jevne mellomrom, og la det putre ca 1 time, eller til du ser at de halve plommene nesten er gått helt i oppløsning.

Smak og kjenn om plommebitene er gode og møre. Når de er det, heller du forsiktig over på sylteglass. Lukk lokket mens syltetlyet er varmt.

La avkjøles i romtemperatur til dagen etter. Oppbevares i kjøleskap etter dette.

Kine er utdannet interiør designer fra Firenze i 1992. Hennes reise har alltid handlet om stil og god smak. Les mer om henne på Stories by Kine.