Kunstnerkvinner: Pippips univers

Kommende helg er det mulig å besøke Asker-kunstneren Pippip Ferners atelier. Åpent atelier er en del av Kunst Rett Vest som i år har 10-årsjubileum. Damene.no har vært der.

 

Pippips univers innholder en detaljrikdom vi aldri har sett maken til. Hun er en mulitkunstner; tegning, maleri, skulpturer, keramikk og små og store installasjoner.

pippip_1

Det må være her: Det henger en panter opp ned i inngangen. Og ganske riktig: Her i villastrøket på Undelstad i Asker, nærmere bestemt Hagakollen 10, har Pippip atelier sammen med Jennifer Jorfald, som også stiller ut på Kunst Rett Vest.

pippip_2

Pippip har kunstutdannelse fra blant annet Parsons School i NY og Edinburgh College of Art.

pippip_7

Pippip har et sterkt miljøengasjement som kommer til uttrykk i kunsten. Hun har i lang tid vært opptatt av livet under vann. I fjor ga hun ut boken «Liv og Leven under vann» – en fargeleggingsbok med fakta og fantasi fra livet i havet.

pippip_8

Når damene.no besøker Pippip er det sjødyr og fisker som dominerer veggene. Her er et lite utsnitt av et flott maleri som viser fordøyelsessystemet til en kråkebolle . . .  I det offentlige rom er Pippip på dypt vann på The big draw på Akershus Kunstsenter.

pippip_6

Pippip er en kreativ kunstner.  Hun samler, hun drar for ekesempel på tokt med forskningsskipet G. O. Sarstil Svalbard, hun samarbeider med fagfolk på NIVA om livet i havet og skaper sitt univers.

blaavinge

I botanisk hage i Gøteborg har kunstnergruppen F36 en installasjon med den utrydningstruede  Alkonblåvinge. Her er Pippip også med. På botaniska.se leser vi: «I Smithska dalen svävar keramiska blåvingar högt upp i en ek. Det är det norska konstnärskollektivet F36 som vill påminna om det sköra samspelet mellan natur och människa. Konstnärsgruppen ställer också ut i Floras Rike. Utställningen heter Noli me tangere och visar keramik och teckningar på temat frö.»

Utstillingen varer til 30. september 2016.

pippip_5

Hvem skulle ant at kombinasjonen rottefella og malerkost kunne bli slik et vakkert par?

pippip_3

damene.no kan ikke annet en anbefale et dypdykk i Pippips univers! Det strekker seg fra Afrika til Arktis – fra fjellets topp til havets dyp – fra stort til smått. Vi garantere en eventyrlig opplevelse og hun finnes i virkeligheten i huset i Hagakollen,  på nett på pippip.no, og på Facebook. Og rekker du avslutningen av Kunst Rett Vest, så ser du resultatet av Pippips vegginstallasjonen – en hyllest til Outsiderart. Her har bærumselever vært med på tagging!

damene.no har tidligere presentert serien «Kvinner på sokkel». Nå i høst presenterer vi  «Kunstnerkvinner».
Neste kvinne ut er Therese Roald, maskør og parykkmaker på Den Norske Opera.