Om Fjellrypa

Det fortelles om en kvinne som kom alene ut av snøstormen på høyfjellet en påske og banket av seg snøen på en turisthytte full av værfaste turgåere…

”Det fortelles om en kvinne som kom alene ut av snøstormen på høyfjellet en påske og banket av seg snøen på en turisthytte full av værfaste turgåere. Hvor hun kom fra og hvor hun skulle, sa hun lite om. Dagen etter var hun og skiene borte. Ute var rokket tett og alle spor føket igjen. Det var Fjellrypa som nok en gang gikk sine egne veier og viste sin fortrolighet med fjellet. Hun berget seg, men det var mange som ikke berget seg i fjellet det året.” (Sverre Møller)

Fjellrypa er også historien om en kvinnelig gründer som i sin bruk av natur så et udekket behov for klær og utstyr som tar kvinnens anatomi og behov alvorlig. Fjellrypas kolleksjon er utviklet for kvinner på kvinners premisser.

Klærne vi bærer på oss er det viktigste vi har til å beskytte oss i et krevende miljø. De skal passe til kroppen, til miljøet og til aktiviteten. Klærne skal fremheve og skjule oss alt avhengig av hva vi gjør og hvor vi er. Ingen fjær fungerer alene. Fjellrypa er viselig innrettet med dekkfjær som beskytter, underfjær som tetter og dun som varmer. En bekledning som består av lag på lag med forskjellige fjær.

Slik er også Fjellrypas kolleksjon bygget opp. Ytterbekledningen er moderne også i bruk av materialer og har spennende tekniske detaljer. Undertøyet er den mykeste cashmere ull blandet med silke. Flere fjærdrakter er under utvikling.

Fjellrypa har, som den første i verden, tatt i bruk et patent for ryggsekker som virkelig tar hensyn til kvinnens anatomi og bevegelsene kroppen gjør når vi går. Sekken innbyr til orden når du pakker, dessuten er det ikke bare en sekk, men en hel kolleksjon…..Vi kvinner tenker jo på alt……

www.fjellrypa.no