Mellomlanding

Jeg er på reise. Ferden går langt og lenger enn langt – helt til den andre siden av ekvator. To ukers eventyr i Sør-Afrika venter. Men først er det fly og flyplass som gjelder.

I skrivende stund er det like før boarding.

Det er anderledes å være på reise. Fordelen med å reise med et unorsk flyselskap er at man får tilgang til aviser som man normalt ikke leser. I dages Daily Mail sto det en lang artikkel om en gås ved navn Mr. Angry Goose, som brutalt var blitt myrdet i en liten engelsk sjarmerende ”Midsomer”-aktig by. I Midsomer skjer det jo mord hele tiden, men da er det som regel ikke gjess det handler om.

Det var også en kvinnelig spaltist som akket og ojet over hvilken turn-off det er å beskue middelaldrende menn i sykkelshort og klakkende sykkelsko defilerende forbi på vei til treningsøkt. Enn si havne bak en hel gjeng av dem langs landeveien . . . Jeg kan ikke annet enn si at dette var befriende lesning. Engelsk presse – I like!

Vel mellomlandet kjenner jeg det rykker litt i kredittkortet. Å komme inn i den boblen transitthallen på Heathrow utgjør, fyller meg med en helt egen stemning. Den orange pøsen på Hermés for eksempel – den kunne vært veldig passende på mitt hode på safari. Og den orange og rosa kjolen på Harrods til 70% av High Street price, er jo akkurat i mine nyanser – lekker mot brun hud, når den nå eventuelt måtte bli det. Fristelser over alt: Gucci, Burberry (jeg trenger enn ny frakk etter at kredittkortet eller hva det nå var faktisk brente hull i lommen på den gamle, sukk!), Louis Vuitton – det ultimate koffertmerket, B&O – headset til den lange flyreisen – eller hva med en ”bubbly” med en lekkerbisken attåt hos Gordon Ramsey . . .

Vel vel, nå sitter jeg her ved gaten – det er snart boarding. Jeg er hydrert med en Pellegrino og er for øvrig ganske fornøyd med at de øvrige fristelser har prellet av som vann på gåsa. (Denne fuglen må ikke forveksles med den myrdede . . . )

Den norske krone er vel fortsatt ikke så stor og sterk i mot pundet og Hermes-pøsen ville sannsynligvis blåse bort, rappes av en apekatt eller spises av en sjiraff.

Nattetappen på BA57 sete 40G står for tur. Det er jammen godt at jeg har gått på yoga, så jeg kan puste meg i søvn. Forhåpentligvis virker det i sittende stilling også. Om 12 timer tid skal jeg brekke meg ut av setet – neste mellomlanding er i Johannesburg.

Om den glade leser lurer på hvorfor alle disse merkenavnene er nevnt, så er det bare fordi jeg har lest på vg.no at bloggere tar med alle merker på ting og saker de blogger om.

God natt, og stay tuned – kan hende det kommer mer – kanskje om løven i Afrika.