Med votter på

Fimbulvinteren er over oss. -7 grader føles som -16, og det er få altenativer for adspredelser. Men; naturen er åpen. Da må man ha med mat selv!

 

Den prisbelønnede kokken Sverre Sætre som  driver Sverre Sætre Konditori har lekre løsninger til turmat som kan spises med votter på. Disse krystalliserte nøttene ble presentert i D2 i slutten av januar 2021, og damene.no syntes dette så meget fristende ut. Derfor gir vi deg oppskriften her:

100 g mandler, pistasjnøtter, hasselnøtter, pekannøtter eller andre nøtter du måtte ha lyst på
30 g sukker
0,5 dl vann
Fingersalt

Slik gjør du:
Ha alle ingredienser i en vid kasserolle. Det er viktig at det ikke ligger mer en ett lag nøtter i pannen, ellers kan det bli vanskelig å få et bra resultat.
Sett pannen på platen på høy varme.
Kok til nesten alt vann er fordampet. Rør med jevne mellomrom. Når vannet fordamper, vil sukkeret legge seg som et hvitt belegg rundt mandlene.
Tøm nøttene på et bakepapir og dryss lett med salt.
Avkjøl nøttene og oppbevar dem i romtemperatur i lufttett emballasje. Bland gjerne med tørket frukt og sjokolade i grove biter.

Fristende? Ja, dette må prøves.