Markens Grøde til VEGADAGAN

I år er det 101 år siden Knut Hamsun skrev romanen Markens Grøde. Under Vegadagan kan du oppleve Juni Dahr og Gard Eidsvold dramatisere Hamsun i Låvevarianten.

Forestillingen MARKENS GRØDE, produsert av Visjoner Teater og med Juni Dahr og Gard Eidsvold, er fra premieren i 2005 blitt vist på låver rundt om i landet under slagordet ”Kommer snart til en låve nær deg”.

I år er det 101 år siden Knut Hamsun skrev romanen Markens Grøde. I 1920 fikk han Nobelprisen i litteratur for beretningen om nybrottsmannen Isak som søker eget land der nord, og kvinnen Inger med hareskåret som kommer gående til ham over fjellet. Sammen skaper de et liv og bygger gården Sellanraa. Romanen står senere som en kjempe i norsk litteratur.

Vega er ei øy og en øykommune på Helgeland i Nordland. Kommunen grenser til Brønnøy i sør, Vevelstad i øst og Alstahaug og Herøy i sør. Foruten hovedøya Vega, har også øyene Ylvingen og Omnøy fastboende. I alt har nærmere 80 av de 6500 øyene kommunen består av vært bebodd. De om lag 6500 øyene, holmene og skjærene i kommunen står på UNESCOs liste over verdensarv. Det fantastiske bildet fant vi på visitvega.no – det er tatt av Kathrine Sørgård.

Det settes opp to forestillinger under Vegadagan slik at alle skal ha god mulighet til å få med seg dette høydepunktet i sommer; lørdag kveld 14. juli og søndag formiddag 15. juli 2018.

Markens Grøde vises på låven til Studio Vega/ Oppgården på Vika:

  • Lørdag 14. juli kl. 21.00 (matservering fra kl. 19.00)
  • Søndag 15. juli kl. 13.00 (matservering etterpå)

Billetter kjøper du her

For mer info om Markens Grøde og Visjoner Teater