Langs en sti

Internettet har sine positive sider. For se hva vi fant på vår leting etter et vakkert dikt . . . Både på nettet og i Fossnes i Stokke kommune ligger STI FOR ØYE. Stien er åpen hele døgnet med lys på kunst og natur.

Jakten på et vakkert høstdikt sendte oss til et ganske så vakkert nettsted «Om STI FOR ØYE». Det var her vi fant Harald Sverdrups vakre dikt: Langs en sti.

Langs en sti

Her vokser sopp – ikke guttungens signalrøde snurrebass, ikke romskip hvirvlende inn i fremtiden – bare rød fluesopp.
Her ligger kongler – ikke skjellete ormer fra en leketøysfabrikk, ikke skisser til Babels tårn med utallige etasjer – bare grankongler.
Her står bregner – ikke vingete redsler fra en guttefantasi, ikke dragevinger ikke jagerflyets triangel – bare einstape.
Likevel er det bilder i soppenes heksering og det underjordiske mycel,
i konglenes fruktbarhetsdans i grantoppen,
i frø som borer seg ned for å gjenoppstå,
i grønt bar og nye kongler inn i himmelen,
i bregnenes hoper av sporehus, med tanker fjerne som urtidens skoger.
Vi som har oppfunnet døden er mer alene enn noe annet levende,
men også vi lever i et bilde skjult for vår forstand.

Harald Sverdrup

STI FOR ØYE er en kjærlighetsærklæring til vestfoldskogen, leser vi:  «Et kunstprosjekt som i tett samarbeid med naturen påvirker alle som besøker stien til å la sansene få fritt spillerom. Stien er anlagt utenfor allfarvei, på Fossnes i Stokke kommune, Vestfold fylke. Den er lagt av landskapsarkitekt Rainer Stange som på ekte indianervis lar stien bukte seg fram i pakt med naturens egen magi.» Lys på kunst og natur. blir automatisk slått på ved mørkets frembrudd og slått av kl. 24.12.

God helg!