Kvinner på sokkel

Vi avslutter vår serie Kvinner på sokkel – med Laila Schou Nilsen, en av Norges fremste kvinnelige idrettsutøvere. Bysten av henne står vakkert plassert utenfor Grefsen tennisklubb i Oslo, hvor hun selv var medlem.

Laila Schou Nilsen, en av Norges fremste kvinnelige idrettsutøvere gjennom tidene og den første kvinne som fikk Egebergs ærespris. Da hun avsluttet sin aktive idrettskarriere kunne hun se tilbake på olympisk medalje i alpin skisport, to verdensmesterskap i hurtigløp på skøyter, 85 norgesmesterskap i tennis, fire norgesmesterskap i håndball, fem uoffisielle norgesmesterskap i ferdighetskjøring med bil og deltakelse i fire Monte Carlo-løp.

Laila Schou Nilsen var født i Oslo i 1919, og bodde på Grefsen det meste av sitt liv. Hun var gjennom sin karriere medlem av Oslo Skøiteklub, Njård og Oslo og Grefsen IL. Hun døde i 1998.

Etter endt sportslig karriere, engasjerte hun seg i administrativt arbeid for idretten i Norge, og hadde således mange styreverv. Hun var styremedlem i Norges Idrettsforbund i årene 1965 – 1969, og nestleder videre til 1973. Videre var hun styremedlem i Norges Olympiske Komite 1968 – 1972.
Ved siden av dette drev hun i mange år eget firma innen sportsartikler og fritidsklær.

Les mer om Laila Schou Nilsen HER: