Hurra for barneboken

I dag 2. april er det den internasjonale barnebokdagen, datoen for selveste HC Andersens fødselsdag. Dette må være den beste inspirasjon til å finne seg et barn å lese for!

Eller du kan finne frem barnet i deg selv. Og da er alternativene mange: Vi kan for eksempel anbefale Mathilda av Roald Dahl. Eller Den kjempestore krokodillen av samme forfatter. Onkel Monokkel av Arild Nyquist er ikke noe dårlig valg.
Hvem skal trøste knøttet? av Mummitrollets mamma, Tove Janson, er strålende, både i tekst og tegning. « Det var en gang et lite troll som bodde, i skogen helt alene med seg selv. Han var nok langt mer ensom enn han trodde. Han tente alle lys når det ble kveld . . .» Han er redd for både hemuler og Hufsa, men heldigvis; det går bra til slutt!

Og så må vi nevne Serafin og hans makeløse mesterverk av Philippe Fix. Nå når det spretter opp nye bygninger i hovedstaden, både til glede og forargelse, må dette være et godt valg. Serafin og Plym og (Herkules inne i genseren) bygger trappen oppover og oppover så mennene ikke kan ta dem.

Med dette på dagens litteraturliste, kan det ikke bli en dårlig dag!