Hallo, opp ned

Om du så bare skal på én kunstutstilling denne høsten, så skal du gå på Museet for samtidskunst og oppleve Tori Wrånes’ ”Hot pocket”. Men det haster: 3. september er det Finissage.

 

Tori Wrånes er en grensesprengende performance-kunstner som byr på foto, skulptur, musikk og video og ikke minst – seg selv. Intet er umulig, alt er lov og i utstillingen Hot Pocket er dette vist til fulle. «Hot Pocket» er den første store presentasjonen av Tori Wrånes (f. 1978) i Norge, og viser nye arbeider, samt noen verk som tidligere ikke har blitt vist i Norge. Det er også den siste utstilling Museet for Samtidskunst viser før all virksomhet flyttes til Vestbanen.

På museets nettsider leser vi blant annet at ”Wrånes er blant Norges mest internasjonalt anerkjente kunstnere og har en unik stemme i samtidskunsten. Med kostymer, rekvisitter, stemme og bevegelse skaper hun suggererende og hypnotiske tidslommer: hemmelige energiske rom og trolske utopier. Wrånes altomfattende prosjekter inviterer oss inn i en drømmeaktig og magisk verden der alt ser ut til å være mulig. Tradisjoner ommøbleres og bøyes i alle tenkelige retninger, det være seg konsert i en skiheis, ballett med byggekraner eller operasangere på sykler.

Søndag 27. september er det omvisning. 3. september er det Finissage med program hele dagen – blant annet med utdrag av forestilling Sirkling som er et samarbeid med Nationaltheateret. Sett av nok tid til å få med deg videoen «Your next vacation is calling».

Wrånes arbeider er blitt vist ved bl.a. Centre for Contemporary Art, Lagos Nigeria; SculptureCenter, New York; Colombo Art Biennale, Sri Lanka; De Appel Arts Centre, Amsterdam, Grand Palais, Paris; Carl Freedman Gallery, London. Hun har laget bestillingsverk til bl.a. Sydney-biennalen, Performa 13 i New York, CCA Lagos, Shilpakala Academy, Dhaka og Lilith Performance Studio, Malmö.

Les gjerne mer om utstillingen på Høyere! Raskere! Større! på kunstkritikk.no