Hagen til yrkesaktive kvinner

Gjør det enkelt for deg selv – er hovedregelen når du har fullt opp med jobb og kanskje barn også. En prakthage krever litt tid, men med enkle midler kan du lage deg bugnende blomsterflor som  ser flott ut, om du bare planlegger litt. Blomsterbed Blomsterbed er krevende, og særlig i starten. Det må lukes […]

Gjør det enkelt for deg selv – er hovedregelen når du har fullt opp med jobb og kanskje barn også. En prakthage krever litt tid, men med enkle midler kan du lage deg bugnende blomsterflor som  ser flott ut, om du bare planlegger litt.

Blomsterbed

Blomsterbed er krevende, og særlig i starten. Det må lukes for å holde unna til planter har etablert seg. En god regel kan være å plante tett, slik at ugresset ikke får tatt overhånd. Allikevel bør du vurdere om du skal anlegge bed. Det finnes alternativer som kanskje forenkler og forskjønner like bra.

Krukkegård

En samling med krukker beplantet med sommerblomster, gjør inntrykket bugnende om du har flere i store grupper. Dette er et godt alternativ til deg som har dårlig tid, men ønsker en flott blomsterprakt. Det må nødvendigvis ikke bare være sommerblomster. Sett gjerne noen Buksbom eller en barplante i ei krukke og bland inn i samlingen. Buksbom egner seg for formklipping og den kan klippes til enkle kuler eller mer avansert kunstverk. Det en krukkegård krever er vanning. Er det veldig varmt om sommeren må du beregne og vanne to ganger i uka. En grei regel er at vanner du, så vann! Vann pottene i flere omganger, slik at jorden blir skikkelig gjennomvåt. Om du ønsker kan du sette en stor brusflaske opp ned, skjult i beplantningen. Skjær av bunnen og fyll opp med vann.  Slik selv-vanner krukken seg om du er mye borte eller skal ut å reise.

Urter og krydder kan godt leve i ei krukke gjennom sommersesongen. Tomat og sukkererter kan også fint settes i krukke, men de bør ha god plass, altså en god størrelse på krukka. Det samme gjelder her med vanning.

Planter i krukke har begrenset med jord og næring. For å sikre god vekst, finnes det på markedet langtidsgjødsel som tabletter(Osmocote) som kan settes ned i jorden, og som avgir litt gjødsel hver gang du vanner. Disse er kjempeflotte å bruke. Sett ned en til to kuler pr. plante i hver krukke.

Bekledning

For travle kvinner er det greit å ha et arbeidsforkle hengende. Raskt og enkelt å trekke på over det vanlige tøyet for å gjøre enkelt stell av plantene. I forkle har du i lommen en saks og kanskje en liten spade, så er du klar med en gang. Garden Girl tilbyr forkle i to varianter. Et langt som går over nakken og dekker helt ned til knærne, og et kort som dekker akkurat midjen.

Ta med barna

Ungene synes det er stas med hage og det som vokser. Ta de med, og du får god hjelp. Det er supert om de får en egen liten krukke eller en plante å stelle og ta ansvaret for. Fra Team Henriksen finnes en flott plantesekk som har en ”integrert” obelisk. Denne passer for en tomatplante, bønne eller en annen plante som trenger oppbinding.  Team Henriksen tilbyr også hageredskap for barn.

Finn balansen og nyt

Hva er vel bedre avslapning å unne seg en god kopp kaffe eller te, og nyte blomsterprakten. En liten stille stund for seg selv, nyte synet av blomstene og la tankene hvile. Det gir påfyll til en ellers hektisk hverdag.
For mer opplysninger om alle våre produkter:
www.gardengirl.no
www.teamhenriksen.no

Gjesteskribent april 2014.
Artikkel skrevet av Cathrine Matsen, daglig leder i Garden Girl Norge AS.