Ging – ginger drink

Ging er en helsebringende drikk basert på ingefær og andre sunne og naturlige råvarer, produsert i Norge gjennom firma Ging AS. Ingefæren blir dyrket på Elfenbenskysten.

 

Made in Norway, rooted in Africa!

Ging eller Gnamakoudji (uttales Njamakoji ) er i utgangspunktet en tradisjonell ingefærdrikk fra Elfenbenskysten kjent for sin forfriskende og helsebringende effekt.

Antoinette Botti har bodd i Norge i mange år, og gjennom sitt firma Ging AS har hun startet Zomadre-prosjektet hvor det er satt sammen en gruppe kvinner i hennes hjembyfor å dyrke ingefær, hovedingrediensen i drikken Ging. Hun skaper arbeidsplasser på landsbygda og bidrar til at kvinnene kommer seg ut i jobb og kan tjene ekstra til livets opphold…..

Antoinette skriver:

”Min Ging er inspirert av den min bestemor Mazon i Elfenbenskysten pleide å lage. Bestemor var opptatt av naturmedisin og brukte ofte ingefær for å holde familien frisk. Mange barn i Elfenbenskysten har fått ren ingefærjuice som forebyggende eller helbredende mot sykdom. Drikken ble utvidet til en tørstedrikk blandet med andre frukter som gir den en spennende aroma og samtidig beholde dens gode egenskaper. Gnamakoudji er en populær drikk på markedet i Elfenbenskysten. Den finnes i butikker, gater og i skolegårder, og er en inntektskilde for mange kvinner i landet.

Etter at jeg har bodd i Norge i 27 år og etter lang erfaring i sosialt entreprenørskap føler jeg det er viktig å gi noe tilbake fra alt jeg har lært. Derfor startet jeg Zomadre-prosjektet. Flere av kvinnene i nettverket har vært mine rollemodeller og det er nå rundt 100 kvinner som er medlemmer. Det er stor motivasjon og engasjement hos kvinnene og det er en viktig møteplass hvor de utveksler kunnskap, erfaringer og finner styrke i fellesskapet. Men det er ikke bare jobb når nettverket samles ukentlig. Det er mye kultur med sang, dans og god atmosfære.

Min første Ging laget jeg hjemme på kjøkkenbenken i Oslo i 2011. Så tok jeg den med til noen kaféer med stor suksess. Da forespørselen begynte å øke, flyttet jeg produksjonen til Hamar og fikk offentlig støtte til prosjektet. I dag leveres drikken Ging til mange utvalgte butikker og kafeer.”

Les mer på www.ging.no