Fotografen tipser….

LA DEG INSPIRERE – Anne Helene Gjelstad gir tips til å ta annerledes bilder i sommer.

 

Anne Helene Gjelstad er en premiert fotograf med studio på idylliske Gjettum Gård i Bærum. Hun fotograferer for private, for magasiner, bøker og næringsliv og spesielt godt liker hun å ta portretter av barn og ungdom. Anne Helene Gjelstad er også en engasjert kursholder og tilbyr privatundervisning og workshops i portrettfotografering, Lightroom og Photoshop. Her er en samling tips til deg som ønsker å ta litt annerledes  bilder i sommer.

 

  • Oppsøk den lokale kirkegården – her finns mye historie å fabulere rundt og blomster, vakre gravstøtter, detaljer og ornamenter å fotografere. Dette bildet er tatt i London.
  • Ta bilder gjennom vinduet fra buss eller bil – noen ganger blir det bare tull, andre ganger kunstriske bilder som dette fra en busstur i Nordland.
  • Sommerkveldene har ofte et magisk lys. Tenk på hvordan lyset faller og hvor modellen plasseres i bildet. En ren horisont, en forgrunn av gress og strå, en sommerkjole og et tankefullt øyeblikk er alle viktige elementer som skaper stemning.
  • Gatebilder uten mennesker kan være visuelle, fargerike og grafiske som dette fra en bakgate i Beijing. Når øyene lærer å se i bilder dukker motivene opp over alt.
  • Å fotografere en rosebusk gjennom sommeren er interessant som prosjekt og kan resultere i en flott bildeserie. Blomsterdøden kan være svært vakker og fargespekteret magisk. Bruk gjerne macrolinse og husk rask lukkertid – det er nesten alltid litt vind selv om den ikke merkes.
  • En lomme av lys i en skog, vakre øyne som ser ned og en klassisk, mørk sort/hvit konvertering skaper stemning. Et bilde jeg bærer med meg, som jeg aldri blir lei av å se på, et bilde for en vegg for generasjoner.
  • Våre minste trenger ikke så mye bakgrunn, men det er viktig at den er rolig og fin. En lite hjørne med myke strå på en eng, blikk-kontakt, rask lukkertid og en lys sort/hvit konvertering.
  • La deg inspirere av nattelyset og naturen, sett kamerat på stativ og bruk lang lukkertid. Dette bildet er tatt en grytidlig septembermorgen kl 4.44 i Nordland på blender 8 og med lukkeren åpen hele 10 minutter.

Anne Helene Gjelstads vakre bilder og kursinformasjon finner du på nettsiden hennes www.annehelenegjelstad.com og flere tips om fotografering og etterbehandling av bilder kommer nå fortløpende bloggen hennes www.annehelenegjelstad.com/blog