Opp med skrifta!

De fleste av oss opplever å få svakere syn med årene, og spesielt problematisk er det med emballasje som har uleselig skrift. Blindeforbundet har nå en kampanje gående, og du kan bidra.

1,2 mill.
Har unnlatt å kjøpe varen som følge av at det ikke var mulig å lese hva varen inneholdt.

2 mill.
Har problemer med å lese varedeklarasjoner.

Hvor viktig er det at folk får lest rutetabeller eller innholdsfortegnelser?
Noen ganger er det veldig viktig; for om du skal rekke den siste bussen hjem fredag kveld eller er allergisk mot nøtter, kan riktig informasjon være helt avgjørende. Har du selv kommet i en kinkig situasjon en gang fordi informasjonen du trengte var uleselig?

Gjennom månedene som kommer vil Blindeforbundet gjennom sin kampanje Opp med skrifta! sette fokus på problemet uleselig tekst. På nettstedet www.uleselig.no vil det settes søkelyset på det som gjør hverdagen uleselig for mange, og gi tips og råd til hvordan man bedre kan sikre god lesbarhet.
Du kan engasjere deg og delta og sende inn tips og bilder om uleselig informasjon til deres Facebookside.
Se video fra Blindeforbundet:

Vi i damene.no støtter denne kampanjen; vi ønsker et samfunn der tekst og informasjon er lesbar for folk flest. Kampanjen setter fokus på et viktig tema, et tema kanskje mange av oss ikke tenker så mye over i hverdagen. Ikke før vi virkelig trenger å kunne lese viktig informasjon, og det plutselig kan bli livsviktig. Som syk og gammel, eller som foreldre til et barn med allergi. Da kan det være avgjørende å kunne lese bak på medisinen hva den inneholder, eller lese hva barnematen inneholder.
Eller for oss andre som går i butikken hver dag, og skal lese datostempling på matvarene vi kjøper. Ingen av oss ønsker å måtte ta med forstørrelsesglass på handletur.

Dette er en annonse.