Eventyrlig edelt i stener og metall

Med stener som lidenskap er Torill Isachsen opptatt av å skape smykker med særpreg som med tiden kan bli arvesmykker. Du finner henne i et lite verksted/butikk ved Vestkanttorget i Oslo.

Torill Isachsen tok svennebrev som gullsmed i 1988 og mesterbrev i 1994 og har drevet egen virksomhet siden 1998, de siste ti årene i små, men utsøkte lokaler ved Vestkanttorvet i Oslo. Her har hun verksted og butikk i ett, og en vindusutstilling det virkelig glitrer av.

torill2

Diamanter, både klassiske hvite og champagnefarvede, topaser og turmaliner i ulike farger, rosenkvarts, akvamarin og bergkrystall – dette er Torill Isachsens verden. Sølv, gult gull, hvitt gull og platina – hun spesialiserte seg i platina som 37-åring, da hun dro ett år til Tyskland og jobbet for forskjellige gull- og platinasmeder i München.

_MG_1696 copy

Kultur for kunst

Hun fremdyrker en ren stil, inspirert av arkitektur, kunst, mote og bymiljø.

– Vi trenger å omgi oss med vakre ting, her hvor folk flest går rundt i tights og allværsjakke, sier Isachsen. Hun savner en sterkere kultur for kunst og estetikk. ­ – I København har man gjerne åpne kunstatelierer hver søndag – her i Norge sitter vi mye mer hjemme, påpeker hun.

Torill Isachsen-168­

– Kvalitet og skikkelig godt håndverk koster, sier hun. Selv handler hun mesteparten av steinene hun bruker hos en fast leverandør i Bangkok. Hun selger også smykker fra en thailandsk smykkekunstner som leverer smykker med bittesmå stener.

ZA5V9142

I tillegg til å kreere egne kolleksjoner, gjør Torill Isachsen redesign og omarbeiding av gamle smykker.

_MG_1696 copy

­ – Jeg samarbeider gjerne med kunden om utformingen av smykker og gifteringer, men å kopiere andre kunstnere – det gjør jeg ikke, sier hun bestemt. – Kunstnerisk frihet er viktig!

ZA5V9118

Anerkjennelse

At Torill Isachsen er en anerkjent smykkekunstner er det ingen tvil om. Gjennom årene har hun høstet anerkjennelse og priser både nasjonalt og internasjonalt.

  • Nominert til NÅLØYET 2011
  • Tildelt Merket For God Design av Norsk Designråd, 2000
  • pris Norges Gullsmedforbunds Designkonkurranse, 2000
  • pris Norges Gemmologiske Selskap for beste bruk av edle stener, 2000
  • pris Benvenuto Cellini Awards, Tyskland 1997
  • pris International Pearl Design Contest, Japan 1996

C74A3923_1

Besøk gjerne nettsiden hennes – det glitrer der også. Men et besøk i butikken, er gull verdt!

torill8