«ALT HÅP – ER UTE »

Å gå stimulerer hjernen til kreativitet og øker glede. Fotturer gir altså økt livsnytelse. Likevel er det ikke alltid lett å komme seg ut på tur alene. Nyskapningen UTogTUR hjelper deg.

 

UTogTUR er en nystartet virksomhet som tilrettelegger og guider turer for sporty, voksne livsnytere. – I Oslo tilbyr vi også trasketurer for eldre og uføre, sier gründer Katrine Norbye.

Noen gruppeturer er dameturer, «Jeg digger dameturer sammen med andre sporty damer», andre tilrettelegges for både damer og menn, «Det er så morsomt å oppleve dette sammen». Noen turer er i Norge, andre på Mallorca eller i Alpene. – I september 2016 kan du bli med på fottur på Mallorca, men vi kan også tilrettelegge din egen drømmetur, frister Katrine.

Friluftslivets gleder er den røde tråd. Men Katrine liker også å formidle kunnskap om landskapet turene går i, både om naturen og den lokale kulturhistorien. Hun har for øvrig en doktorgrad i seterdrift.

Turfølge i Oslo

Men turer i friluft kan gjerne også skje i nærområdet. Derfor tilbyr UtogTur også å guide eldre og uføre i Oslo på kortere trasketurer i naturen.

– Mange eldre og uføre sitter ofte alene og i ro. De opplever at dagene blir lange og bena stive. Vi legger vekt på at de skal få bevegelse og sanselige opplevelser. Gjennom ukentlige trasketurer er sjansen stor for at de blir mer fornøyde og vitale. Balanse, bevegelse og korttidshukommelse blir bedre. Hjemme i stua kan de kose seg med minnene fra èn tur og glede seg til neste, understreker Katrine.

Vil du glede din mor eller far med hyggelige trasketurer i naturen? Eller er det du selv som ønsker å være med UTogTUR ut?

Ta kontakt: post@utogtur.no   Mobil: 930 08 516
Nettside: www.utogtur.no