7. desember

”Det hev ein rose sprunge . . . ” – en av de vakreste julesangene. ”Juleroser” – det vakreste juleheftet, tør vi våge å påstå. Årets ”Juleroser” er en lavmælt litterær kunstnerisk perle du bør unne deg selv i en hektisk førjulstid.

 

Herborg Kråkevik og Samlaget tok opp en gammel tradisjon i fjor og det var åpenbart vellykket. Årets Juleroser er også en suksess: Gjennomført vakker, fra papirvalg og trykkvalitet, design og ikke minst innhold fra selveste dronning Sonja og norske kunstnere, bare omslaget av Sverre Malling er nok til å skaffe seg dette juleheftet; Betagende, rørende, til ettertanke . . .

juleroser_2016_framside_grandeFra forlagets hjemmeside stjeler vi: ”Juleroser er eit litterært julehefte med bidrag frå nokre av dei fremste forfattarane og kunstnarane i vår tid. Herborg Kråkevik er redaktør for det vakre juleheftet. Fjorårets Juleroser var det første i sitt slag sidan 1944, og det blei ein stor suksess. Også i årets Juleroser ønskjer vi å gi lesarane store kunstopplevingar. Juleroser 2016 har bidrag frå H.M. Dronning Sonja, Anne B. Ragde, Kim Leine, Vetle Lid Larssen, Helge Torvund, Kolbein Falkeid, Sverre Malling, Håkon Gullvåg, Marianne Heske, Theodor Kittelsen med fleire.”

Kråkevik og Samlaget har lykkes! Kjøp gjerne Blondie, Finbeck&Fia og Pondus også, men i dag er det Juleroser som gjelder!