3. desember

Opplevelseskalenderen fortsetter! I dagens luke gjør vi et besøk på Det Norske Teatret der det står en vakker byste av Halldis Moren Vesaas.

 

Halldis Moren Vesaas (18. november 1907 – 8. september 1995) var lyriker, oversetter og kulturarbeider. Bysten av Halldis  ble avduket i teaterets jubileumsår 2007 samtidig som en helfigur ble avduket i Vesaasparken i Vinje, og en byste i Trysil. Skulpturene er skapt av Merete Sejersted Bødtker.

Wikiwand leser vi:   «Vesaas var fast og populær gjendiktar for Det Norske Teatret, og det er registrert nærare 50 gjendiktingar av henne for teatret. Den første, Klokkene i Corneville av Clairville & Gabet, vart oppført i 1940. Blant dei siste Berthold Brechts Tolvskillingsoperaen…» Den er faktisk på plakaten nå i desember (red. anm.).  «Ho omsette kompetent frå fransk, engelsk og tysk. Gjendiktingane kom regelmessig gjennom heile karrieren hennar, men ho fekk fleire oppdrag og særleg merksemd rundt gjendiktingane sine på 1970- og 1980-talet, då ho var nynorskens og Det Norske Teatrets grande dame

Flotte Halldis er plassert i foajeen i andre etasje på Det Norske Teatret. Olav Duun, Tarjei Vesaas og Egil Monn Iversen er i samme rom.