I dag er det den store bakedagen, men husk; du må ha begynt i går. Så da blir kanskje kjevlingen i morgen? I år er det 112 år siden Roald Amundsen med mannskap sto på sydpolpunktet.
For herrene Bjaaland, Hanssen, Hassel, Wisting og Amundsen var det nok både glede, hjemlengsel, og ikke minst håp om å komme vel tilbake til basen, da de konstaterte at de sto på Sydpolen. Heldigvis hadde Esther Clausen sendt sine energigivende havrekjeks til jul. Skal du bare lage ett slag, anbefaler vi definitivt Esther Clausens havrekjeks. (En kjær venninne tror hun er i slekt med Santa Claus(en))
500 g havregryn
100 g sukker
500 g smør
5 dl kald melk
—
6 store toppede teskjeer bakepulver
500 g hvetemel
Smelt smør og sukker, ha i melk og havregryn. Las stå kaldt over natten.
Bland hvetemel og bakepulver i litermålet og kna inn i deigen mens du kjevler.
Trykk ut kjeks med glass i passe størrelse. Stekes på 200 – 225 grader. Pass på – de blir fort for mye stekt.
Siden havregrynprodusentene lager 750 grams forpakninger, blir det fort trippel porsjon. Det tar fort vekk en del timer. Sett på julemusikk, ta et glass sherry eller tre og kjevle i vei. Det blir garantert suksess!