11. desember

Bak luken i dag finner vi oppskrift på kylling med Champagne. En litt annerledes førjulsmiddag, lett å lage og Champagnen bør være Veuve Clicquot Brut.

Kylling koker i Champagne.

Begynn med den beste og mest smakfulle kyllingen du kan finne. Frittgående, organiske kyllinger er mer tilgjengelig enn noen gang. Champagnen Veuve Clicquot Brut anbefales…..( mener kvinnen bak oppskriften, og du skjønner sammenhengen lenger ned i teksten).
Kyllingen koker i Champagne, null fett er tilsatt. Koking i vin gir god smak, og kaloriene fra alkoholen fordamper i formen. Champagne har to pålitelige egenskaper når det gjelder matlaging. Den første er tørrhet. Champagne er en barsk vin med høyt syreinnhold. For det andre vurderes smaken som vinen tilfører kyllingen. Veuve Clicquot er kjent for sin rike fylde og kraftige smak, siden den stort sett er laget av røde druer (Pinot Noir og Pinot Meunier).

Ingredienser:

4 kyllingbryst (med skinn og ben)
Salt og nykvernet pepper
1 sjalottløk delt i fire
Kjørvel, estragon eller timian (valgfritt)
1,5 dl Champagne

  1. Legg bryststykkene i en liten langpanne. Lag snitt i hver og stikk inn sjalottløken. Krydre. Hell 1 1/4 dl av champagnen over kyllingen.
  2. Sett pannen under grillen med skinnsiden ned i 3 minutter til overflaten er pent brun. Snu stykkene og grill den andre siden i 5 minutter.
  3. Ta ut pannen, øs over stekesky og tilsett de siste 1 1/4 del champagne. Sett ovnen på 220 grader og stek kyllingen i 30 minutter. Øs over kraften et par ganger.
  4. Server brun ris til. Stekt sopp er ekstra godt til og går flott sammen med champagne. Hell stekekraften fra kyllingen over kjøttet og risen. Server resten av champagnen til måltidet.

Oppskriften stammer fra boken Franske kvinner blir ikke fete av franske Mireille Guiliano.
Hun er direktør i Champagne Veuve Clicquot i Frankrike, og meget opptatt av vin og matkultur.
Derav anbefalingen av merke champagne!!

Lykke til!!