Opplevelser

Kan hende jeg seiler min skute på grunn; men så er det dog deilig å fare!
Henrik Ibsen

Akkurat nå!

Vi er i oktober. Navnet oktober kommer fra det latinske “octo” som betyr åtte. Høsten taler til sansene, skriver ukens gjest, homeopat Anne Grosvold.

Kvinner på sokkel: Hønse-Lovisa

I vår serie “Kvinner på sokkel” får vi et gjensyn med Hønse-Lovisa. Hun er formet av skulptøren Nina Sundbye og står på Sagene i Oslo. Bildet viser Hønse-Lovisas hus.

Månedens bok: Verden under vann

Denne måneden hopper vi litt bort fra det skjønnlitterære til en av de mest interessante bøkene jeg har vært borti dette bokåret.

Whisky og pærer

Høsten er i ferd med å overta, og da er det lune søndagsmiddager – gjerne tre retters med en liten sherry til aperitif. Og dessert . . . Hva med pærer?

Månedens bok: Mentalisten

Årets nye bok fra Camilla Läckberg og Henrik Fexeus kommer ut 26/8 og jeg var heldig nok til å få lese et
forhåndseksemplar i sommer.

Skagen-lyset i Innlandet

Selv om vi kan reise til utlandet relativt trygt igjen, er det ikke alle forunt å gjøre dette. Men damene.no vet råd! Du kan oppleve Skagen-lyset på Lillehammer!

Soloppgang

Vi ønsker alle våre lesere en god sommer – med oppfordring om å stå tidlig opp en morgen og få med seg en vakker soloppgang!

Fabelaktig figurmaker

Vi beundrer Yngvild Aspeli. Som kunstnerisk leder, regissør, skuespiller og figurmaker for det norsk-franske teaterkompaniet Plexus Polaire har hun i år gjort stor suksess i Frankrike og Portugal.

Juni-diktet: Sykkelstyret

Nå er sommeren her på ordentlig. Det anger av syrin og hegg langs veien. Nettene er varme og lyse, og det er tid for å la romantikken råde.

Skogsbad

Flere mennesker som bærer på stress blir nå av leger bedt om å ta seg et «skogsbad» med jevne mellomrom. Uttrykket stammer fra Japan og er blitt en moderne helsemetode for å komme i balanse.