Opplevelser

Kan hende jeg seiler min skute på grunn; men så er det dog deilig å fare!
Henrik Ibsen

Tiddelibom

Sprengkulden har dratt nordover, og her på Østlandet er det skiføre i Marka og snø i luften. I 1898 skrev sørlandsdikteren Wilhelm Krag et ode til vinteren … besynderlig sjæleglad.

23. desember

Vi tåler litt mer av Aukrust. Bak dagens luke finner vi en liten fortelling om kjærligheten til småfuglene i kulda – på Aukrusts vis.

19. desember

Det er ikke mye snø å se her i lavlandet. Faktisk bøtter det ned for n’te dagen på rad. Da varmer det godt med en Aukrust-fortelling.

16. desember

Time and tide melts the snowman. Sitat Doctor Who. Sesongens første – kanskje årets siste – snømann har sunket sammen i avmakt. Bukket under for regn og varmegrader.

14. desember

I dag er dagen for juleverksted. Finn frem papir og saks – vi lager vakre julestjerner. Følg instruksjonen nøye, og det blir det vakreste resultat. Lykke til.

13. desember

3. søndag i advent er her allerede. Vi tenner tre lys i dagens luke – for lengsel, håp og glede. Vi tenner også lys for Lucia i dag og vi spiser lussekatter.

12. desember

Det er julestjernens dag i dag. I følge myten var det den fattige meksikanske jenta Pepita som oppdaget den dyprøde julestjernen, slik vi kjenner den i dag.

11. desember

Bak luken i dag finner vi oppskrift på kylling med Champagne. En litt annerledes førjulsmiddag, lett å lage og Champagnen bør være Veuve Clicquot Brut.

9. desember

Hvilken glede det er å gi bort spesielle gaver! damene.no anbefaler varmt å stikke innom Bente Brats verksted på Stabekk.

6. desember

I luken i dag tenner vi to lys. Håp og glede – det trenger vi alle sammen. God søndag!