Opplevelser

Kan hende jeg seiler min skute på grunn; men så er det dog deilig å fare!
Henrik Ibsen

1. søndag i advent

Vi åpner adventskalenderen med første vers av Inger Hagerups varme, kloke dikt i anledning første søndag i advent.

1 desember – vi fyrer opp førjulstiden

Ho ho . . . Nå er den her igjen; Damene.no’s unike adventkalender. Vi starter med et feiende flott og fyrrig spansk innslag, og det anbefaler vi deg å gjøre også!

Dikt i november

Det begynner å haste hvis vi skal rekke et dikt for november. Et søk på verdensveven endte med at vi valgte et dikt av Tor Jonsson.

Vakre veverier på salgsutstilling

Kommende søndag 5. november er det duket for en spennende salgsutstiling på Sørbråten ved Tyrifjorden. Vakre håndarbeider fra to muntre damer og en smed.

Etter brystkreft – hva nå?

Dokumentarserien «Alle har sin sydpol» som vises på Altibox X fra 26. oktober, handler ikke om å gå langt på ski, men om å takle en livskrise. Et imponerende prosjekt om svakhet, styrke, utholdenhet, samhold og vennskap.

Dikt i oktober

September forsvant i en fei, gitt! Oktober er her i all sin fargeprakt. Gyldne rødtoner og nedtonet orange bryter med sommerens grønne vitalitet. Snart er det tid for dvale – nå er det tid for dikt.

Et dikt i juni: Sykkelstyret

Nå er sommeren her på ordentlig. Det anger av syrin og hegg langs veien. Nettene er varme og lyse, og det er tid for å la romantikken råde.

Lytt mer til fuglesang!

Forskning.no har skrevet mye om hvordan kontakt med naturen kan gjøre godt for den mentale helsen. Fuglekvitter er godt for sjela, skal vi tro forskere.

Hyttetradisjon

Snart står sommerferien og hytteliv for døren. Les hva filosofen Arne Næss skriver om hyttetradisjon og rikdom.