Opplevelser

Kan hende jeg seiler min skute på grunn; men så er det dog deilig å fare!
Henrik Ibsen

6. desember

I luken i dag tenner vi to lys. Håp og glede – det trenger vi alle sammen. God søndag!

4. desember

Vi åpner luke fra 4. desember i fjor. Dessverre er den strikkende statistiker, Kathrine Frey Frøslies heklede julepynt fortsatt aktuell. Finn frem heklenålen….

3. desember

Opplevelseskalenderen fortsetter! I dagens luke gjør vi et besøk på Det Norske Teatret der det står en vakker byste av Halldis Moren Vesaas.

2. desember

Bak luke 2 i julekalenderen finner vi inspirasjon til å besøke Vigelandmuseet i Oslo. Skal kunsten ha noen relevans, må den kobles til de livene vi lever.

1. søndag i advent

Vi åpner adventskalenderen med første vers av Inger Hagerups varme, kloke dikt i anledning første søndag i advent.

Akkurat nå!

Vi er i oktober. Navnet oktober kommer fra det latinske “octo” som betyr åtte. Høsten taler til sansene, skriver ukens gjest, homeopat Anne Grosvold.

Kvinner på sokkel: Hønse-Lovisa

I vår serie “Kvinner på sokkel” får vi et gjensyn med Hønse-Lovisa. Hun er formet av skulptøren Nina Sundbye og står på Sagene i Oslo. Bildet viser Hønse-Lovisas hus.

Månedens bok: Verden under vann

Denne måneden hopper vi litt bort fra det skjønnlitterære til en av de mest interessante bøkene jeg har vært borti dette bokåret.

Whisky og pærer

Høsten er i ferd med å overta, og da er det lune søndagsmiddager – gjerne tre retters med en liten sherry til aperitif. Og dessert . . . Hva med pærer?

Månedens bok: Mentalisten

Årets nye bok fra Camilla Läckberg og Henrik Fexeus kommer ut 26/8 og jeg var heldig nok til å få lese et
forhåndseksemplar i sommer.