Sensommerlesing

Fortsett sommeren med tre bøker om menneskers liv dominert av harde vilkår; som fiskere på havet, postmenn over fjell og vidder og bønder på avsidesliggende gårder.

Anbefalt av Bislet Bok.

Triologien om Gutten av Jón Kalman Stefánsson, bestående av de tre bøkene Himmelrike og helveteEnglenes sorg og Menneskets hjerte, utgjør tilsammen en stor beretning fra Island i forrige århundre. Gutten er fisker, men drømmer om en verden utenfor båten, slik de han leser om i bøkene vennen Bárdur viser ham. Livet på sjøen er hardt og har tatt mange liv.
Når Bárdur glemmer skinnkjortelen igjen på land, fryser han ihjel på båten. Gutten, som ikke har noen andre i verden enn sin eneste venn, reiser alene, bort fra sjøen og bort fra fiskerne. Med dette tar Stefánsson leseren med på en reise gjennom Island.
De tre bøkene viser menneskers liv dominert av harde vilkår; som fiskere på havet, postmenn over fjell og vidder og bønder på avsidesliggende gårder. Den er en gripende skildring av menneskers liv og deres evne til å begynne på nytt og til å stadig lete etter nye meninger i livet.
Stefánssons fortellerkunst er så storslått og mektig at man får lyst til å begynne på nytt igjen når siste side er lest.
 
Trilogien om Gutten av Jón Kalman Stefánsson, Forlaget Press