Røa Bok anbefaler …

Oktobers bok er en forfatter vi kjenner fra Tante Ulrikkes Vei og Gul Bok. Zeshan Shakar har akkurat kommet ut med De kaller meg ulven, og tredjeboka skuffer ikke.

En varm familiefortelling om vanskelig oppvekst, jakten etter mer, glimt av Oslo-historie og et språk som engasjerer og fascinerer.

Jeg leste denne på hyttetur i helgen, og storkoste meg med stilrent språk, gode karakterer og et blikk på både oppvekst og nåtid i et innvandrermiljø. Bør bli en av høstens leseopplevelser.

Forlagets omtale:
«Hvorfor hadde de ikke mer, husker jeg at jeg tenkte etter at hun døde. De var herfra, norske, nordmenn, burde de ikke hatt flere ting? De tinga andre norske foreldre og besteforeldre har. I hvert fall en hytte, en sånn uten strøm og vann, et sted der ingen andre ville ha hytte, midt uti skauen. Men nei. Ingenting. Jeg spurte mora mi en gang om hvorfor det var sånn.
‘Sånn blei det’, svarte hun.»

De kaller meg ulven er en beretning om å vokse opp med vissheten om at de gode kortene er skjevt fordelt. Hovedpersonens foreldre har hele livet arbeidet hardere enn helsa har tålt.

Likevel står så lite igjen etter dem.

Det er ingenting å arve bortsett fra minner og noen familiehistorier, fra fars oppvekst i Pakistan, fra mors finnmarksslekt, fra deres felles liv sammen i Oslo.

Nå er hjemmet oppløst, og faren vil forlate Norge for å bli gammel i hjemlandet.
Tilbake står hovedpersonen med en umettelig sult etter å eie og ha det alle andre har så mye mer av.

Hilsen Ole Christian, Røa Bok og leker

Røa Bok og Leker har vært i drift siden 1940-tallet , og holder til i Vækerøveien på Røa i Oslo. Ole Christian Moe har vokst opp i bokhandlerfamilie som har drevet Røa Bok siden 1979: – Leser mye forskjellig og anser meg selv som en belest 42-åring som finner glede i det meste. Har jobbet med bøker i snart 25 år, og håper på mange fine bokår fremover.
Røa Bok og Leker er en Fri Bokhandel.