Røa Bok anbefaler . . .

«Hektisk med Black Week og begynnelsen på julestria, men her kommer månedens bok», skriver Ole Christian i Røa Bok og Leker. Han anbefaler Matias Faldbakken.

 

Matias Faldbakken – Stakkar

Jeg fikk øynene opp for Matias Faldbakken da han utga «The Hills» som sin første bok under eget navn etter tidligere utgivelser under pseudonymet Abo Rasul

Han har et så visuelt og presist språk at jeg har kost meg med både «The Hills», «Vi er fem» og ikke minst hans nye roman «Stakkar».

Her trekkes det inspirasjon fra mange hold, og resultatet er som det så fint sies fra forlaget: «En kjærlighetsfabel og en dannelsesroman på skakke, skrevet med stor forestillingskraft, språklig overskudd og en særegen blanding av glød og ironi.»

En original og uendelig fascinerende roman som fortjener et stort publikum. Nominert til Brageprisen og en av mine favoritter i år.

Jeg var fanget fra første setning:

«En gang for ikke lenge siden kom et barn, stakkar, krypende ut fra skogen. Ungen kløv opp grøftekanten og begynte å lunte på måfå bortetter grusveien. Det var et sørgelig skue.»

Forlagets omtale:

Den ensomme fostergutten Oskar jobber for kost og losji på bruket til Aud og Olav Blum. En dag oppdager Oskar et barn i skogen, en utemmet unge, som han fanger og tar med seg hjem. Ungen lider av veksthemming og er nesten helt uten språk. Men under Oskars forpleining begynner den å utvikle seg i en rasende fart.

Hilsen Ole Christian, Røa Bok og leker

Røa Bok og Leker har vært i drift siden 1940-tallet , og holder til i Vækerøveien på Røa i Oslo. Ole Christian Moe har vokst opp i bokhandlerfamilie som har drevet Røa Bok siden 1979: – Leser mye forskjellig og anser meg selv som en belest 42-åring som finner glede i det meste. Har jobbet med bøker i snart 25 år, og håper på mange fine bokår fremover.
Røa Bok og Leker er en Fri Bokhandel.