Månedens bok: Pesten

Det er noen dager igjen av juli. Det er tid for å slappe av og tid for å lese. Røa Boks anbefaling i juli er Pesten av Albert Camus i nyoversettelse fra 2020 som gjør den språklig mer tilgjengelig og utrolig fascinerende.

 

Pesten  regnes som en av Albert Camus´ viktigste romaner, her i nyoversettelse fra 2020 som gjør den språklig mer tilgjengelig og utrolig fascinerende. En bok som kan tolkes på utallige måter, og også gir et spennede sideblikk på hvordan vi selv har reagert på situasjonen det siste året med Covid-19, aktuell som aldri før.

«Da romanen kom ut i 1947 ble den straks tolket som en dyster allegori over nazismen, en verkebyll og landeplage som hadde rammet det frie vesten og utløst en rekke ulike reaksjoner, fra tapper motstand til feig skadefryd. De siste årene har Albert Camus fått ny aktualitet. Den nye interessen gjelder både hans mer filosofiske tekster og essays, som representerer en interessant mellomposisjon i etterkrigstiden polariserte politiske landskap. Romanene hans blir også nylest og når stadig nye generasjoner lesere. Dette gjelder ikke minst «Pesten», som er en roman med utallige tolkningsmuligheter. I dag kan den lett knyttes til mer dystopiske litterære tendenser og leses som et bilde på hvor uforberedt det moderne mennesket er på «naturens hevn», på katastrofene vi tror vi er beskyttet mot, og hva som skjer når nettopp et rasjonelt samfunn møter ulykker av episke dimensjoner.»

Ole Christian Moe, Røa Bok og Leker

Røa Bok og Leker har vært i drift siden 1943, og holder til i Vækerøveien på Røa i Oslo. Ole Christian Moe har vokst opp i bokhandlerfamilie: – Leser mye forskjellig og anser meg selv som en belest 42-åring som finner glede i det meste. Har jobbet med bøker i snart 24 år, og håper på mange fine bokår fremover.
Røa Bok og Leker er en Fri Bokhandel.