Månedens bok: Det beste av alle verdener

Oktober: Månedens anbefaling blir en dobbel i forbindelse med en nyutgivelse: Det beste av alle verdener av Anthony Doerr er en original, andeledes og helt herlig fortelling med et fantastisk språk.

 

Jeg fikk øynene opp for ham ved hans forrige utgivelse «Alt lyset vi ikke ser» som den dag i dag er en av mine favorittbøker.

Hovedpersonene i Den beste av alle verdener prøver å finne ut av verdenen som omgir dem: Anna og Omeir på hver sin side av bymurene under beleiringen av Konstantinopel i 1453, tenåringsidealisten Seymore under et angrep på et bibliotek i dagens Idaho, og Konstance, som befinner seg på et interstellarisk skip, tiår fram i tid. De er alle drømmere og outsidere som finner styrke og håp når de står midt i det ukjente.
Som en rød tråd gjennom hele fortellingen går den eldgamle teksten om Aethon, som lengter etter å bli til en fugl, slik at han kan fly til et paradis i himmelen. Denne historien gir trøst og mystikk til bokens uforglemmelige karakterer. Pulitzerpris-vinner Anthony Doerr har skapt en kaleidoskopisk fortelling som viser hvor tett knyttet vi er til hverandre, til dem som levde før oss, og til dem som vil være her etter oss.
Den beste av alle verdener er en hyllest til fortellingenes magi, og er en vakker og forløsende roman om å ta vare på bøkene, jorda og menneskenes hjerte.

– En bok som forhåpentligvis blir å finne under mange juletrær i år, og for de som ikke har lest «Alt lyset vi ikke ser» anbefales denne også på det sterkeste.

Ole Christian Moe

 

 

 

Røa Bok og Leker har vært i drift siden 11940-tallet , og holder til i Vækerøveien på Røa i Oslo. Ole Christian Moe har vokst opp i bokhandlerfamilie som har drevet Røa Bok siden 1979: – Leser mye forskjellig og anser meg selv som en belest 42-åring som finner glede i det meste. Har jobbet med bøker i snart 24 år, og håper på mange fine bokår fremover.
Røa Bok og Leker er en Fri Bokhandel.