Månedens bok: Dagsordenen

Juni-anbefalingen er en fantastisk historisk roman om førkrigstidens Tyskland. Kun på  knappe 124 sider, men for noen sider. Sterk, interessant og intens.

Éric Vuillard – Dagsordenen

«Bak et tykt lag av tåke ankommer en rekke tyske industriledere i dyre biler. Servile sjåfører åpner dørene for dem, uklanderlig antrukket i dresser med vest, skjorter med løse snipper og elegante frakker stiger de ut av bilene sine på elvebredden, og forsvinner så den ene etter den andre mellom bygningens massive søyler. De skal på et hemmelig møte med Hermann Göring og Adolf Hitler. Skikkelsene representerer de 24 fremste lederne for storindustrien i Tyskland, som Thomas Mann skal ha omtalt som «elendighetens foregangsmenn». Fortellingen tar leseren med bak kulissene i 1930-årenes Tyskland og Østerrike før utbruddet av 2. verdenskrig, og viser hvordan konsentrasjon av penger og makt i hendene på noen få, kan føre til en utenkelig katastrofe for alle.»

 

 

Ole Christian Moe, Røa Bok og Leker

Røa Bok og Leker har vært i drift siden 1943, og holder til i Vækerøveien på Røa i Oslo. Ole Christian Moe har vokst opp i bokhandlerfamilie: – Leser mye forskjellig og anser meg selv som en belest 42-åring som finner glede i det meste. Har jobbet med bøker i snart 24 år, og håper på mange fine bokår fremover.
Røa Bok og Leker er en Fri Bokhandel.