Hurra for Verdens bokdag!

I dag er det Verdens bokdag. Damene.no har intervjuet noen lesehester, som har gode boktips å dele fra henholdsvis Bislet Bok, Frogner Antikvariat og Messel & Wildhagens Antikvariat.

«Jeg har ventet på deg» fra Forlaget Oktober er Bislet Boks første tips. Dette er en fengslende og innsiktsfullt om livets store spørsmål og fortellinger av forfatterinnen Mirjam Kristensen, 2014

Fra Nobelprisvinneren Wislawa Szymborska – og til og med på tilbud – anbefales diktsamlingen «Livet er den eneste måten» utgitt på Tiden Norsk Forlag, 2013.

Enkel, åpen og klar poesi, som samtidig evner å speile hverdagens kompleksitet, i følge Bislet Bok som for øvrig er på Facebook. Gå inn og «like» . . .

Karin Magnussen  fra Frogner Antikvariat velger seg Oriana Fallaci som i 1979 skrev  boken EN MANN,  en intens og medrivende bok om sitt møte med kjærligheten. Som krigsreporter reiste hun til konfliktområder rundt om i verden.  Tidlig i 1970-årene kom hun til Hellas og møtte frihetskjemperen, helten som sloss alene for friheten og sannheten, som ble hennes store kjærlighet.

Mette i Messel & Wildhagens Antikvariat på Briskeby i Oslo anbefaler Gerd Brantenbergs oppvekstroman fra Fredrikstad på slutten av 40-tallet. Forlagets vaskeseddel sier om boken at «… den er blitt en verdifull, spennende  og variert beretning med innslag av poetisk varme, særlig skildringen av fantasilekene, av barns dagdrømmeliv, en beretning fra barnets verden spesielt småpikeverdenen, den som må gjennomleves skal en bli skikkelig voksen.»

Av samme forfatter kan hun anbefale «Egalias døtre» som viste meg hvilken makt språk har.

En annen oppvekstroman er Bjørg Viks bok «Små nøkler store rom». Her følger vi Elsi Lunds barndom i Collettsgate ved St.Hanshaugen også den fra 40-tallet.