Hurra for Bokåret 2019

Bokåret fortsetter, men det ser ut til at arrangementen tar sommerferie. Anbefalt sommerlektyre og favoritt er Sommerboken av Tove Jansson. Tidenes sommerbok som kan leses igjen og igjen.

Nasjonalbibliotekets nettsider leser vi at Bokåret 2019 markerer 500-årsjubileet for de første norske trykte bøkene. Missale Nidrosiense og Breviarium Nidrosiense ble trykket i henholdsvis København og Paris i 1519.  Den første er en messebok for Norge, mens den andre er en håndbok i liturgiske seremonier for prester. Begge bøkene står på listen over den norske dokumentarven.

500 bibliotek over hele landet har fått støtte til å gjennomføre i alt 1500 arrangementer som skal øke lesing og leselyst i Bokåret 2019. Andre organisasjoner som fremmer lesing har også fått støtte til leselystprosjekt. Totalt gir Nasjonalbiblioteket 30 millioner kroner for å øke leselysten blant nordmenn. Følg med på Facebook eller nb.no. Her er mye bra!

Damene.no heier på dette prosjektet og vil komme med gode boktips gjennom hele året. Og det er ingenting i veien for at man leser høyt andre dager også. Har du et barnebarn, eller en partner eller en tilårskommen slektning som ser litt dårlig, finne en god bok, trekk frem godstolen og les i vei!