Han Kang – «Vegetarianeren»

Hun kan skrive, Han Kang. Bislet bok anbefaler ny høstbok. Den finnes i pocket og de har den også i innbundet utgave på tilbudstorget.

 

Yeong-hye våkner etter en vond drøm og bestemmer seg for å ikke lenger spise kjøtt. Fra dette enkle utgangspunktet spinner sørkoreanske Han Kang en fortelling om begjær, lyst, kunst og galskap, med språklig overskudd og et øye for det kuriøse. Gjennom tre ulike fortellere – ektemannen, svogeren og søsteren – får vi se hvordan Yeong-hyes valg får ringvirkninger i familien, hvordan de «normale» møter avvikerens selvstendige valg. Det er en uhyggelig fortelling, vakkert fortalt. For romanen vant Han Kang den internasjonale Man Booker-prisen i 2016.
Pax forlag.

Han Kang (f. 1970) er født i Gwangju i Sør-Korea, og flyttet til Seoul da hun var ti år. Hun studerte koreansk litteratur ved Yonsei Universitet og har undervist i skrivekunst ved Seoul Institute of the Arts. Hun debuterte som forfatter i 1993 og har siden utgitt en rekke bøker — romaner, noveller, essays og poesi.