En svarttrost synger

I oktober anbefaler Bislet Bok Arild Vanges «Livet i luftene». En svarttrost synger sitt liv som fugl, og samtidig livene til fem forfattere fra den tyske romantikken. Original og vakker!

Arild Vanges «Livet i luftene» er en svært sjelden fugl. En svarttrost synger sitt liv som fugl, og samtidig livene til fem forfattere fra den tyske romantikken. Nederst på sidene løper en understemme, der konsertpianisten Clara Wieck, komponisten Robert Schumanns kone, forteller sitt eget liv. Blandingen av forfatterbiografier, refleksjoner over liv, historie og kreativ skapelse, mann og kvinne, språk og sang, samt en dyptgående kjennskap til fuglenes hverdag, gjør «Livet i luftene» til en original og vakker bok – som ikke helt ligner noe annet. Fuglene blir neppe de samme igjen.

Arild Vange er lyriker og en av landets fremste oversettere fra tysk. I Trondheim er han kjent for å ha bodd i Trondheim kommunes forfatterbolig, Adrianstua. Han har i en årrekke samarbeidet med billedkunstneren Per Formo, og vært medlem i improvisasjonsgruppa DVELL.

Arild Vange: «Livet i luftene» Aschehoug 2018. Bislet Bok har den på tilbudsbordet, 99,- Innbundet