DA LILLE LARSENS HUS BLÅSTE BORT

Har du hatt en stormfull påske? Det er en del vind og rusk, så vi syns det passer å gi spalteplass til Bislet Bok som anbefaler en barnebok som passer for alle – ikke minst de voksne. Finn et barn og kryp opp under pledd i sofaen.

DA LILLE LARSENS HUS BLÅSTE BORT

Det blåste en fryktelig storm i byen. Den rev i takene, slo mot vinduene og rusket i trærne. Stormen ristet mest i huset til Lille Larsen. Den rev løs huset og blåste det av gårde. Huset landet på toppen av Brekke-ben-fjellet.

Her sitter stakkars Lille Larsen helt alene. Men han har heldigvis snille og oppfinnsomme naboer, ja en hel landsby, som vil hjelpe ham. Ved hjelp av en kanon og harpun sender de mat tog drikke til il Lille Larsen, og etter hvert blir huset proppfullt av også andre mer eller mindre nyttige ting. Så bestemmer ordføreren seg for å sende landsbyens fire sterkeste og modigste karer for å hente Lille Larsen hjem. Og hjem kommer han, til stor fest, om ikke akkurat på den måten som var planlagt..

Dette er en sjarmerende, morsom og oppløftende bok som det er lett å bli glad, og lett å kjenne seg igjen i. Passer for barn fra tre år, og for voksne i alle aldre.

 

Jakob Martin Strid
Engelstad Forlag, 2009

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail