Bokanbefaling i februar

Valérie Perrin – Å vanne blomster om kvelden
Her er sjarmerende fransk landsbyliv, fransk kompromissløs kjærlighet og fransk mentalitet og lynne.

Valérie Perrin – Å vanne blomster om kvelden
Denne boken! Magisk vakker og fortjener alle superlativene den allerede har fått i italiensk og fransk presse.
Her er sjarmerende fransk landsbyliv, fransk kompromissløs kjærlighet og fransk mentalitet og lynne. Det er en gripende fortelling om livets uforutsigbarhet og om hvordan tilfeldigheter kan ta styringen på livet. Jeg håper inderlig at mange vil kaste seg over denne dramatiske historien om skjønne Violette som tilbringer dagene som landsbyens gravlunds vokter sammen med et knippe elskelige og fargerike kolleger
Forlagets omtale:

Violette lever et stille liv som gravlundsvokter i en landsby i Bourgogne. Hun vanner blomster og steller alle gravene, og vet nøyaktig hvem som ligger begravet hvor. Bare én uke i året tar hun fri, for å reise til kysten og svømme i havet.

Til hverdags er den stillferdige Violette omgitt av gravstøtter, blomster, katter og sørgende, men hun omgås også den lokale sognepresten og gravlundens tre gravere. Flere ganger om dagen stikker folk innom kjøkkenet hennes for å få en kopp kaffe, litt portvin eller noen trøstende ord.

Men Violette har også sin egen sorg å bære på. Hvor har det blitt av ektemannen og datteren, og hvorfor er hun så ensom?

Valérie Perrin var en forholdsvis ukjent forfatter da denne boken ble utgitt. Likevel ble den en enorm suksess og publikumsfavoritt, takket være dedikerte bokhandlere og begeistrede lesere. Over 1 million eksemplarer er til nå solgt i Frankrike, og i 2020 ble den Italias store «lockdownroman» og årets mest solgte bok, og den ble omtalt i italiensk presse som «den vakreste boken i verden».

Mvh
Ole Christian, Røa Bok og Leker

Røa Bok og Leker har vært i drift siden 1940-tallet , og holder til i Vækerøveien på Røa i Oslo. Ole Christian Moe har vokst opp i bokhandlerfamilie som har drevet Røa Bok siden 1979: – Leser mye forskjellig og anser meg selv som en belest 42-åring som finner glede i det meste. Har jobbet med bøker i snart 24 år, og håper på mange fine bokår fremover.
Røa Bok og Leker er en Fri Bokhandel.