Bok i mars

Månedens bok for mars er en sterk skildring av oppvekst på Tenerife. Tidvis en bok som både rører ved og opprører leseren. Boken anbefales av Røa Bok og Leker.

 

Originalt og spennende valg av språklige virkemidler og en gripende historie gjør Skydekke – Andrea Abreu til en av vårens mest spennende utgivelser. Abreu skriver på kanarisk dialekt med islett av en tiårings rettskriving, strålende oversatt av Øyunn Rishøi Hedemann til et radikalt bokmål.

Tenerife, 2005: Omgitt av løshunder, gamle damer og solbrente turister lengter to landsbyjenter etter å være voksne og tynne og barbere beina. Aller mest lengter de ned til stranda, som de nesten aldri har sett. I fjellsida der de bor, under den evig truende vulkanen Teide, slipper sola sjelden gjennom skyene.

Men ingen har tid til å ta dem med ut av nabolaget; foreldrene er opptatt med å jobbe for turistene, og bestemødrene er for gamle.

Andrea Abreus rå skildring av vennskap, begjær og vold er et knyttneveslag av en bok. Romanen utgis i over 20 land og sammenlignes med Elena Ferrantes Napoli-bøker, men utspiller seg i løpet av en eneste sommer da alt blir ugjenkallelig forandret.

Boken har blitt møtt av stålende anmeldelser fra flere hold.

«Lattertårene spruter og slutten gir frysninger. Ei liknende bok skal du lete lenge etter.» Joakim Tjøstheim, Dagbladet (Terningkast 6)

Ole Christian, Røa Bok og Leker

Røa Bok og Leker har vært i drift siden 1940-tallet , og holder til i Vækerøveien på Røa i Oslo. Ole Christian Moe har vokst opp i bokhandlerfamilie som har drevet Røa Bok siden 1979: – Leser mye forskjellig og anser meg selv som en belest 42-åring som finner glede i det meste. Har jobbet med bøker i snart 25 år, og håper på mange fine bokår fremover.
Røa Bok og Leker er en Fri Bokhandel.