Bok i mai

Kom mai du skjønne milde. Nå som sola og varmen så smått titter frem er det ingenting bedre enn en god bok i sola. Røa Bok anbefaler Lincoln Highway av Amor Towles.

 

Denne måneden har vi plukket frem en forfatter vi har fått veldig sansen for de siste årene etter å ha vært begeistret for både «En gentleman i Moskva» og «Et spørsmål om dannelse»

Amor Towles har en egen evne til å få frem spennende historier som både er medrivende og gir et innblikk i en tidsperiode og et område. Etter at vi i de to forrige bøkene var innom 30-tallets New York og 20-tallets Moskva skal vi denne gangen til 50-tallet og et lite stykke Amerikana i det vi legger ut på en reise langs Lincoln Highway, den første bilveien som krysset USA.

Lincoln Highway er en småfrekk, smart og dypt underholdende roman.

Forlagets omtale:

Juni 1954. Atten år gamle Emmett Watson blir kjørt hjem til Nebraska av bestyreren på straffeanstalten i Kansas hvor han har sonet femten måneder for uaktsomt drap. Med en mor som forlot dem for mange år siden, en far som nylig har dødd, og familiegården lagt ut på tvangssalg, har Emmett en plan om å hente sin åtte år gamle bror og dra vestover for å starte et nytt liv. Men etter at bestyreren kjører sin vei oppdager Emmett at to venner fra straffeanstalten hadde gjemt seg i bilens bagasjerom. Sammen har de to lagt en helt annen plan for Emmetts fremtid, en plan som vil ta dem på en skjebnesvanger reise i motsatt retning – til New York City. 

 

Ole Christian, Røa Bok og Leker

Røa Bok og Leker har vært i drift siden 1940-tallet , og holder til i Vækerøveien på Røa i Oslo. Ole Christian Moe har vokst opp i bokhandlerfamilie som har drevet Røa Bok siden 1979: – Leser mye forskjellig og anser meg selv som en belest 42-åring som finner glede i det meste. Har jobbet med bøker i snart 25 år, og håper på mange fine bokår fremover.
Røa Bok og Leker er en Fri Bokhandel.