Bislet Bok anbefaler Tove Nilsen

I novembermørket er ingenting bedre en å krype opp i sofaen med en god bok. Bislet Bok anbefaler Tove Nilsens siste utgivelse: Den eneste broren.

Tove Nilsens kritikerroste roman «Den eneste broren» er en fortelling om unge Leif Jakobssønn. Handlingen er lagt til de dramatiske årene 1939-1942. Leif vokser opp i Damegården i Trondhjem med tre søstre, mor og mormor. Faren er sjømann og er nesten aldri hjemme. I perioder er savnet etter faren så stort at Leif sitter i Nidarosdomen og dikter opp brev til seg selv – de brevene han så gjerne skulle ha fått fra faren sin. Som eneste gutt i Damegården blir det i blant for mange jente – og dameting for Leif. Han tjuvlåner sykler og elsker å sykle rundt i bygatene, særlig om natten. Den store drømmen hans er å få jobb i sykkelverkstedet til Sivertsen. Med stor spenning følger leseren det som skjer med Leif når krigen forandrer alt.

Nilsen har skrevet et rørende familie- og gutteportrett, som det er vanskelig for å legge fra seg. Med stor dikterisk kraft, og et rikt og rytmisk språk, gjør Nilsen beskrivelsene av både steder og mennesker levende. Denne romanen anbefales på det varmeste!

 

What do you want to do ?

New mail