Bislet Bok anbefaler Jan E. Hansen

Bislet Bok anbefaler en bok de har på tilbudsbordet nå, spesialpris kr 99,-: «Med ett ben på jorden» av Jan E. Hansen. En vemodig fortelling, men også velment og vittig.


Jan E. Hansen er kjent for mange som journalist, forfatter og kulturredaktør i Aftenposten. I flere år har han også livnært seg som omvandrende cicerone (veileder/guide) i Italia og Roma.

Men i 2011 måtte han amputere et ben. I denne boka forteller Hansen om sitt tap, men også om det han fortsatt har: venner, et hjem i Roma og evnen til å formidle.
En vemodig fortelling, men også velment og vittig.

Fra norli.no: «I desember 2011 ble Jan E. Hansen kjørt i ambulanse til Fatebene Fratelli-hospitalet, det katolske sykehuset på Tiberøya som han utallige ganger hadde foredratt om for nordmenn på besøk i byen. Da han våknet av narkosen var det høyre benet amputert over kneet.

Han skulle aldri mer gå i Romas gater. Han hadde mistet et ben – og et levebrød. Men han hadde ikke mistet det vesentligste: språket.

Det opplevdes som et større tap da også fingrene sviktet i polynevropati sommeren 2013. Skribenten kunne ikke lenger skrive annet enn for hånd. Denne erindringsboken er derfor skrevet på den gamle måten. Med forbløffende språklig overskudd, humor og sarkasmer, men også i takknemlighet, skildres den avgrunnsdype kulturforskjellen mellom det italienske og norske helseregimet.»

Jan E. Hansen: «Med ett ben på jorden»
Norli