9. desember

I dages luke dukker vi ned i noe mørkt . . . mørk sjokolade, altså! Sarah Bernhardt var en berømt fransk skuespiller som levde fra 1844 til 1923. Hun ble omtalt som «the divine Sarah», altså den guddommelige.

Mange mener kakene som er oppkalt etter skuespillerinnen smaker guddommelig. Det passer jo bra på en lørdag . . . Sett i gang!

 

S A R A H  B E R N H A R D T

ca. 25 stk.

Sjokoladekrem:
4 dl fløte
200 g mørk sjokolade

Finhakk sjokoladen til kremen og kok opp fløten.
Ha sjokoladen i en bolle og hell over den varme fløten.
Rør godt til all sjokoladen har smeltet, bruk gjerne en stavmikser.
Avkjøl sjokoladeblandingen i kjøleskap i minst 4 timer.

Mandelbunner:
2 eggehviter fra mellomstore egg
80 g sukker
300 g marsipan eller kransekakemasse, minst 50% mandler.

Rør sammen eggehvite og sukker.
La blandingen stå en halv times tid til sukkeret har løst seg opp.
Kna eggehviten inn i marsipanen til en jevn deig.
Legg ut små kaker (diameter ca 5 cm) på stekebrett med bakepapir.
Stek kakene ved 200 grader i ca 8 minutter.
De skal være myke i midten. Avkjøl på rist.
Pisk sjokoladekremen til tykk krem,
fyll den over i en sprøytepose og sprøyt fine kremtopper på hver mandelbunn.

Overtrekk:
200-300 g smeltet mørk sjokolade.

La kakene stå en times tid i kjøleskapet før du dypper dem i smeltet sjokolade.
Sett dem straks over på en rist slik at overflødig sjokolade renner av.
Oppbevar kakene kjølig.

Lykke til!!