8. desember

I dag ligger det en gaveidé bak luken. Hagebruk har fått en renessanse i disse koronatider. Denne gaven passer perfekt til en nybakt, men kanskje litt famlende hage-entusiast.

Også erfarne hobbygartnere vil ha stor glede av denne gaven. Psykolog Grethe Nordhelle er opphavskvinnen bak denne vakre boken, Hagepsykologi – Naturens harmoniserende kraft –  som kom på Arneberg forlag i 2015. Den handler om en psykologs stemme for hvordan bruk av hage kan være et sentralt element i vår livsprosess til å bli et harmonisk menneske.

I boken beskrives den positive fysiske, psykiske og spirituelle kraften og miljøpåvirkningen hagen kan ha på oss mennesker. Den innsiktsfulle teksten er supplert med nydelige bilder i et vakkert design, signert Johanne Hjorthol. Boken gir inspirasjon til å bruke tid til å skape en oase i sine omgivelser, med planter og vekster; estetikk, nytte, sensitivitet, ro og harmoni er sentrale stikkord. Leses langsomt med en god kopp te til.

Grethe Nordhelle er psykolog og tidligere praktisert som advokat. Hun har i mange år drevet terapi, psykologisk rådgivning og meklingspraksis for individer og par i sin klinikk på Bygdøy, hvor hun også bor og har sin hage. Gjennom en årrekke har hun studert hagens påvirkning på mennesker og dyr.