5. desember

Julekort til familie og gode venner blir helt sikkert satt pris på – og særlig hvis motivet er valgt med omhu. Grafill R21 viderefører tradisjonen med nytegnede julekort fra norske kunstnere.

Tegnede postkort har en stolt tradisjon i Norge, med motiv som favner bredt fra det kunstneriske til det personlige og politiske. Akin Duzakin og Stina Langlo Ørdal har tegnet kortene på forsiden.

Lars Magnus Aurtande og Egon Låstad er initiativtakere bak prosjektet Illustrerte julekort, hvor hensikten er å fremheve de kunstneriske kvalitetene som finnes i postkortformatet. Historisk finnes det mange eksempler på hvordan kunstnere og illustratører har funnet stor sprengkraft i det lille formatet, blant annet under andre verdenskrig, da norske illustratører så sitt snitt til å legge inn skjulte budskap i julekortene.

Ofte var det bokillustratører som tegnet de norske julekortene ved siden av sitt øvrige virke. Dette er tema for årets utstilling, hvor hovedvektene av bidragene er signert norske bildeboktegnere.

Bidragsytere i 2018 består av Ragnar Aalbu, Lars Aurtande, Akin Duzakin, Eli Hovdenak, Mari Kanstad Johnsen, Egon Låstad, Rune Markhus, Ingebjørg Faugstad Mæland, Øyvind Torseter og Stina Langlo Ørdal.

Årets bidrag inneholder originale skråblikk på forestillinger og forventninger knyttet til julestri og julefeiring anno 2018.

Julekortene kan kjøpes fra www.illustrertejulekort.no og vil også være i salg på Grafill R21 og i utvalgte butikker.

Bidragene stilles ut i Grafill R21 til 19. desember 2018.