3. desember

Dagens luke inneholder en utflukt til galleriet Soli Brug på grensen mellom Råde og Sarpsborg. Her er verk av fem flotte kunstnere utstilt frem til 11. desember.

damene.no anbefaler å benytte adventstiden til koselige opplevelser. Det blir tidsnok mer enn nok av hektiske dager. På nettsiden til Soli brug leser vi at  det på 1600-tallet ble skåret tømmer på Sanne og Soli Brug. I perioden 1860-1880 var bruket Nord-Europas største, med 22 rammesager og flere hundre arbeidere. I 1925 ble driften nedlagt. Familien Dørje-Berg har siden 1975 overtatt og restaurert de gjenværende bygningene. Soli Brug fremstår i dag som et tun med åtte bevarte hus og sagbruksruiner ved Ågårdselva.

Det er kunst av Fredrik Skavlan & Kari Skavlan, Carl Oscar Schelbred, Cathrine Knudsen og Erling Valtyrson som vises nå før jul. Her kan du lese mer om utstillingen. Åpningstid er fra kl 13 – 18 alle dager frem til 11. desember.

På SOli Brug er det også en hyggelig restaurant der de lager mat fra egen hage og eget kjøkken.

For den som ikke er sjåfør anbefales   et lite glass Soli Brug hvitvin, etterfulgt av et glass Soli Brug rødvin som lages i samarbeid med Castello delle Regine i Umbria, Italia. Sjåføren kan kose seg med Egge Gård Iseple.

God lørdag!