20. desember

I dagens luke har Røa Bok og Leker et gavetips: «I mine øyne årets julegave på bokfronten, spennende lesing for alle med liten eller stor historie-interesse.»

 

Eirik Raude av Øystein Morten  er meget velskrevet, og er både spennende, språklig sterk og utrolig interessant. Her kan man virkelig kose seg med en historiebok som er alt annet en tørr. Her er det perm til perm med underholdning og fakta som bør fascinere de fleste.

Forlagets omtale:

Sagaen om Eirik Raude er kort. Den forteller at han flykter fra Norge til Island etter et drap, gifter seg inn i en høvdingfamilie, innleder en liten krig, utforsker et gedigent land mot vest og kaller det Grønland. Så grunnlegger han et nybyggersamfunn på Grønland før landet kristnes mot hans vilje og sønnene utforsker Amerika.

På et kvarter har du oversikt over alt vi vet om Eirik Raude. Eller kanskje ikke. For bak sagaenes fortettede formuleringer skjuler det seg et hav av hendelser og sammenhenger som ennå ikke er oppdaget. I denne boken undersøker Øystein Morten hva Eirik Raude egentlig var ute etter på Grønland, og hva som var bakgrunnen for reisene videre vestover til Vinland. Bli med på en oppdagelsesferd til norrøne bosetninger i polare strøk!

Hilsen Ole Christian, Røa Bok og leker

Røa Bok og Leker har vært i drift siden 1940-tallet , og holder til i Vækerøveien på Røa i Oslo. Ole Christian Moe har vokst opp i bokhandlerfamilie som har drevet Røa Bok siden 1979: – Leser mye forskjellig og anser meg selv som en belest 42-åring som finner glede i det meste. Har jobbet med bøker i snart 25 år, og håper på mange fine bokår fremover.
Røa Bok og Leker er en Fri Bokhandel.