2. desember

Bak dagens luke skjuler det seg inspirasjon fra Italia via Verdal. Vi tror på Lise i Gold of Italy når hun sier: Ei appelsinkake du vil elske!

 

Lise Løseth og samboer og olivenbonde Paolo Diletto  med bror  Francesco fra Calabri i Italia er trioen bak Gold of Italy.

goldofitaly.no leser vi: «Olivenbonden Paolo hadde da vært en del i Norge og sett hva som finnes å få tak i av olivenoljer, og så at de rene produktene var vanskelig å finne. Vi tenkte at olivenoljen fra gården burde tilbys også i Norge, slik at folk kunne lære seg hvordan en ren og ekte olivenolje skal smake. Jeg, Lise Løseth, hadde tidligere reist en god del i Italia, men mest i Nord-Italia og Toscana. Etter at jeg traff Paolo i 2012 fikk jeg oppleve Sør-Italia, og det åpnet seg en ny verden for meg. Jeg lærte hvordan en lager olivenoljer av beste kvalitet, og hvordan en dyrker økologisk. Sammen med Paolo og Francesco utviklet vi ideen om Gold of Italy, det beste fra Italia, som varemerke for økologiske og rene kvalitetsprodukter, som vi selger i Italia, men også i Norge.»

Kaken skal være enkel å bake, og den ser helt magisk god ut!

«Italienerne, spesielt de i sør, bruker lite smør i både gjærbakst og kaker. De foretrekker oljer og gjerne olivenolje. Når du baker med oljer blir både brød og kaker saftigere, mer smakfulle og de holder seg mye lengre. Og med å bruke appelsinolje får du den flotte snerten av sitrussmak i tillegg. Vi har pyntet vår appelsinkake med en krem laget av mascarpone, fløte og melis, og med friske appelsiner og ananasbær (physalis). Bunnen i vår appelsinkake er melkefri, og du kan fint pynte kaka med laktosefri krem om ønskelig. Siden kakebunnen er veldig saftig, kan den også fint nytes uten krem.»

Oppskriften finner du her.

Og olivenolje og andre produkter kan bestilles på nettbutikken. Det kan jo hende man ikke rekker innom Verdal før jul!  (Alle foto: goldofitaly.no)